Premsa

Un cotxe de Fórmula 1 històric torna a Barcelona després de 40 anys

11 de maig de 2015

Després d’adquirir el monoplaça quinze anys enrere, Ramon Sala, aficionat al modelisme, va engegar un procés de restauració per retornar el seu aspecte original al vehicle. “Aquell xassís l’havia pilotat Hunt i, a més, havia estat a Montjuïc. Em vaig emocionar i, lògicament, en un primer moment em va semblar que tot quedaria en un desig, un somni”, diu Sala.

Però com que el preu final va ser assumible i el cotxe, tot i que sense motor, estava en bon estat, em vaig decidir a comprar-lo amb la idea de restaurar-lo més endavant”, explica Sala. El cotxe està exposat a la seva botiga, Kit Car 43 -una de les referents a Europa en modelisme estàtic-, i el passat cap de setmana es va poder veure al circuit de Barcelona-Catalunya.

Tot i així, el model que té Sala no és el que va córrer a l’última cursa de Montjuïc, sinó el cotxe reserva que es va quedar a dins del paddock durant tot el cap de setmana. Aquest xassís número 3 es va estrenar el juliol del 1974 als entrenaments del Gran Premi d’Anglaterra, i es va utilitzar fins la carrera del traçat japonès de Fuji (Japó) l’any 1976. Durant aquest període, el vehicle va estar present en 35 Grans Premis, en sis dels quals el va pilotar James Hunt.

La meticulosa tasca de restauració

La reforma del cotxe va començar quan es va disposar de la presa d’aire del motor, l’objecte que li faltava. Després d’un any i mig de feina, el propietari de RCA Racing, Josep Maria Montaner, va deixar el monoplaça impecable.

Montaner, que ja tenia experiència en haver rehabilitat cotxes de ral·lis, afirma que aquestes restauracions són molt delicades, però “quan neteges les diferents peces i veus que apareixen dades com l’any de fabricació o la seva numeració, són moments molt bonics i compensen amb escreix els maldecaps que has tingut en altres punts del cotxe”.

Una de les claus per aconseguir l’èxit en un treball com aquest, és la minuciositat. “Hem hagut de refer elements com l’arc de seguretat, la boca d’entrada de gasolina i els suports del frontal de la carrosseria. Aquests detalls han suposat grans dificultats, però un cop veus el cotxe acabat, te n’adones que els esforços han estat premiats”, explica Montaner, qui també assegura que el volant és el mateix que James Hunt va tenir a les mans.

Publicat a Nació Digital

You Might Also Like

No hi ha comentaris

Deixa el teu comentari